16 julij 2009

Belgija 2009

Pa sem šel. Kar tako spet. to postaja že pravilo, zgleda :) Da me kar piči in grem. No tukaj sem vseeno kupil karto kak mesec prej že. Nisem pa vedel, da bi se moral pred odhodom še prijaviti preko neta - check in - in sme moral na letališču tem packom doplačati več kot polovice vrednosti karte zaradi tega.

Sicer pa - slike govorijo zase - dežela Janka in Metke - moj glavni vtis.

04 julij 2009

Državno prvenstvo v jadralnem padalstvu Slovenian open 2009

od 28.6.-4-7.2009 je bilo v Železnikih na Ratitovcu državno prvenstvo, ki ga zaznamuje muhasto deževno vreme in tako nam uspe dleteti samo 2 dirki čez cel teden. Dober teden pred tem pa Ratitovec Open. Obojega sem se udeležil.

Na "Ratitovcu 2009":

bi eno dirko skoraj zasedel 2 mesto, pa mi je zmanjkalo samo 20m do zadnje obratne točke. Vseeno krasno letenje po bohinjskih ribih do Tolmina in nazaj. Drugo dirko pa sem prehitro štartal, in ko sem po 2km to opazil sem moral nazaj v "cilinder", takrat pa je klapa že štartala in sem krepko zaostal. Vseeno lepo letenje in krasen dan - med vsemi ostalimi deževnimi.

Na SLO-Open pa:

prva dirka je bila na polovici ustavljena, ko je bilo v cilju že kakih 30 pilotov (od 120). Žal nisem bil med njimi in sem dobil neko srednje število točk, tako kot večina tekmovalcev. Druga dirka poteka v sredo, vreme je nekoliko boljše vendar nikomur ne uspe priti do cilja.  Celo tekmovanje je bilo perfektno organizirano, vsak dan sem se malo nahodil na Ratitovec, razgledi so bili krasni, sploh po okoliških nevihtah. Pa tudi smeha je bilo nekaj. Zadnji dan gremo v zrak, pa je tekma po 15 minutah ustavljena in komaj pristanem, že se je ulilo. Sam sem zasedel drugo mesto, kar mi je dalo 1 točko prednosti v skupnem seštevku pred 4. uvršenim in tako dobim na koncu tedna bronasto medaljo. Raje bi več letel, pačetudi ne bi stal na stopničkah.

Povezava na Ratitovec Open 2009:

http://www.klub-krokar.si/open2009/index.php?subpage=first&lng=en

Še povezava na Slovenian Open 2009:

http://www.klub-krokar.si/slo_open2009/index.php?subpage=novice&lng=slo