28 marec 2016

Moje 2015

Že celo večnost nisem nič pisal, a je bilo leto 2015 tako zanimivo, da bi ga rad strnil v pregled:
Mislim, da sem Novo leto 2015 dočakal sam, doma. Kot ponavadi.
2. januar prvo novoletno letenje. ali bolje rečeno "curaža". Ampak - v zraku sem bil - in kot se izkaže kasneje, je bila to res napoved letošnjega leta. Avantura.



Marec: Slovakiaring - vožnja po pravem  dirkališču s Twingo sport turbo. slovensko podjetje, ki se ukvarja z avto športom je organiziralo izbirno tekmovanje za perspektivne mlajše tekmovalce. Sam nisem štel v to kategorijo, sem imel pa možnost, za zelo malo denarja, preizkusiti vožnjo na pravem dirkališču. Pred tem smo imeli izbirno tekmovanje v kartingu in prišel sem v izbor.
Vzdušje na pisti je bilo res razburljivo. Sicer Twingo, čeprav turbo, ni ne vem kak dirkalnik - je bila vožnje super, saj so mimo mene švigali res pravi dirkalniki..























Junij: RUSIJA - St. Petersburg. White nights cup
V ruskem St. Petersburgu organizirajo tekmo "bele noči" saj je takrat dan najdaljši - kar 20 ur. Okoli 24:00 se rahlo stemni - a je že ob 3h zjutraj popolnoma svetlo s soncem na nebu. Tekma je na ravnini, kjer nas v zrak spravljajo z vitlom. Vsi smo precej prestrašeni a se po parih šepanjih navadimo in letenje postane pravi užitek. Škoda le, da vreme ni bilo najboljše. A doživetje je bilo, če gledam nazaj, eno najlepših.






Avgust: IRAN - Kermanshah open 2015
Že od spomnladi sem se dogovarjal z Iranskim organizatorjem, da bi pri njih imel seminar za bodoče moške učitelje Pilatesa. Kakorkoli se smešno sliši - Pilates za moške v Iranu, je bila neverjetno življenska izkušnja, ki mi je dala veliko. Iran - kot davna perzijska kultura me je tako navdušila, da bi šel spet in spet. Neverjetno prijazni ljudje, odprti in človeški. gostoljubni, vljudni... res pravi pozabljeni zaklad. Težko opisati, če nisi bil tam in tega doživel. so nekaj posebnega. Seveda sem prej pogledal, če se da pri njih tudi leteti in sem si organiziral izlet tako, da sem en teden pred Pilatesom tam še letel na njihovi tekmi. Ravnina na 1.200m, majhen hribček za štart - a fantastične višine, kjer sem nredil osebni višinski rekord na 4.750metrov. In to sem bil več kot dve uri. Na tekmi sicer 4 mesto, ker smo imeli samo 3 letalne dni in dokler nisem spoznal razmer sem bil rezerviran. noro eletnje, res. Upam, da bom še imel priliko. Njihov višinski rekord je preko 6.500m !






September: ITALIJA - Umbria
Zadnji večji izlet -Italija. Gričevnatteren z fantastičnimi letalnimi dnevi. Prvi dan sem narobe vnesel koordinate tekme in sem odletel vsaj 2 km več kot bi bilo potrebno in verjetno ravno zarai tega nisem stal na stopničkah. Čudovito smo se imeli. S takrat še živim in zdaj žal pokojnim Mihom K. :(





Oktober: INDIA - PWC Himalaja
Svetovni pokal! Vau - Res se pčutim počaščenega, da lahko letim z najboljšimi na vetu. Pa še niti tako slabo nisem letel, glede na to, da sem imel staro nekonkurenčno padalo. 56 mesto (od 140). Letenje zanimivo, Indija kot taka pa mi ni bila všeč. En tak hecen občutek ciganije in vdanosti v življenje. nogoče, ker mi je tuje, ali pa zato, ker se pri nas to tako poveličuje. Dogodek sicer organiziran, kot se spodobi za svetovno elito. Malo potovanj, Obisk Dalajlaminega mesta Dharmansale. Tekma je bila na obronkih Himalaje. Za nami 5 tisočaki, a nam vreme ni omogočalo letenja tako visoko. Zadnji dan sem imel nesrečo na pristanku, ki se je končala z 3 mesečnim gipsom. A konec dober, vse dobro.