06 julij 2010

Laž kot vrlina

Zadnje dni se zabavam z mislijo, da je poštenost ena finta. Namreč: mislim, da je po celem svetu najbolj kritizirana človeška lastnost- LAŽ. Ampak če se človek okoli obrne, vidi, da je tega največ, in tisti, ki so največji mojstri laži, bi se reklo, da "lažejo da sami sebi verjamejo" - pridejo dejansko najbolje skozi. Brez nekih moralnih predsodkov prosim. Izhajam pač iz dejstva, da je "živeti bolje" vsakemu v interesu - in to počne kot najbolje zna - ne gre drugače.

Torej LAŽ. Resnice pravzaprav ni :) hehe - zakaj - zato ker nam že naša čutila sporočajo neko osebno resnico/laž, meni tako, tebi drugačno.... živimo v svetu domišljije našega uma in obdelujemo podatke, ki nam jih sporočajo naša omejena čutila. In imamo to za resnico. Npr. Kino-film. En reče:"Uh, ta je bil pa dober" ...drugi pa "pravo sranje". Torej - kdo ima prav in kdo govori resnico? Oba:)

Obsojati laž je privilegij onih, ki jo obvladajo tako dobro, da držijo rajo v nevednosti :)))) in le ta se potem bori za iskrenost, poštenje in resnico... in trpi.

Evo tkole.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Psihoterapija pravi, da je Resnic veliko (vsak ima svojo)!

Bog pravi, da je Resnica 1!
Hudič pravi, da ga ni! (Bog, da laže!)