19 september 2007

Hello World ! najbolj uporabljan predstavitveni stavek

Danes sem po dolgo časa šel na eno Microsoftovo predstavitev. Microsoft Presentation Foundation. Kako ime! Gre pa preprosto za novo tehnologijo izdelave front end aplikacij bodisi na WWW, bodisi stand alone - exe.

Želim pa zapisati nekaj popolnoma drugega. Vse predstavitve, ki so seveda super duper, nove tehnologije, vse je lažje, hitreje, boljše - vse so prazna slama. Pri vseh pokažejo, kako se napis HELLO WORLD napiše od zadaj naprej ali od zgoraj navzdol, kako se 3D vrti, kako spremeni barvo če greš z miško čez itd. ot da je to nek dokaz enostavnosti in napredka. Seveda nova tehnologija zanemari staro tehnologijo in je potrebno večino naresti na novo. Če se nova tehnologija prime. Če jo izdelovalec uspe poturiti večini programerjem. Če pa ne pa ostane nekje na pol, nedodelana, in seveda potem potrebujejo NOVO tehnologijo, ki zamenja to staro. začaran potrošniški krog.

Opel 1
Poleg tega ne razumem, kaj ljudje sploh želijo - večjo kvaliteto življenja, boljše počutje, lepe dneve - ali delo delo delo in stres. Tega res ne razumem. Kaj nam je treba pol tega???

Sonce sije, hrano mamo, mraz nam ni. Če smo še zdravi - kaj bi bilo treba več? Je lepo, če ima človek VEČ, a ni nujno potrebno -  zanimanja, interese itd... samo - zakaj panika? Če so ostali življenjski pogoji izpolnjeni. Potem pa pride neurje, kot zadnje dni, odnese most - in - pol slovenije je odrezane od sveta? In čemu vse prejšnje hitenje? Ali niso druge res življenske stvari bolj pomembne? Koga briga kaj je potrebno narediti, da se izpiše Hello World !

Opel 2

P.S. Slikce pa niso švoh :)

Ni komentarjev: